Manichiura

• manichiura clasica

Femeile din toate timpurile au vrut sa fie frumoase. Cu parere de rau, dar nici o procedura cosmetica nu a intrat in profunzime cu metodele tehnologice asa ca manichiura.

Cu 3000 de ani in urma, in Egiptul antic si in China se stia ce este manichiura. Arheologii au descoperit in Egipt mumii care aveau unghiile vopsite cu hena. Dupa culoarea unghiilor puteai sti nivelul de trai al celor care le purtau. Doar faraonii aveau dreptul la nuante de rosu, ceilalti avand unghiile vopsite doar in alb.

Cu 600 de ani in urma in China antica, oamenii preferau sa-si vopseasca unghiile in nuante de argintiu si auriu, dar dupa un timp indelungat au trecut la rosu si negru.

Cuvantul manichiura provine din latina "manus"-mana, "cure"-ingrijire.

Prima oja colorata a aparut in 1932 in SUA, dupa asta industria unghiilor a inceput sa se dezvolte.

Doar ca numai ingrijirea unghiei nu a fost suficient. In toate timpurile femeia a vrut sa fie frumoasa, dar pentru asta aveau nevoie de unghii tari, lungi si frumoase.

Dupa aparitia ojei, au inceput sa apare si extensiile de unghii. Anii '40 au fost anii cinematografiei. Regizorii cereau de la actrite sa fie perfecte din varful parului pana in varful unghiilor. Dar unghii false inca nu se gaseau. Regizorii au gasit solutia: taiau unghiile de la barbati si le lipeau cu lipici la unghiile femeilor dupa care le dadeau cu oja, dar aceasta procedura era una scumpa.

Odata cu evolutia societatii noastre, acum, e in mare voga sa arati bine, sa apelezi la stilisti renumiti, sa-ti faci cat mai des coafura si sa vizitezi si mai des manichiuristele si cabinetele de cosmetica.

Sursa: NAILS MAGAZINE SUA

• manichiura Permanenta

Manichiura permanenta consta in aplicarea in mai multe straturi a unui lac special cu rezistenta superioara, conceput pentru a va proteja unghiile timp de cateva saptamani. Avantajul acestei manichiuri il reprezinta posibilitatea aplicarii la final a unei oje de orice culoare, sau crearea unui model durabil, dupa preferinta.

Important este ca pe cat de mult rezista aceasta manichiura, pe atat de repede se efectueaza, rapindu-va cat mai putin din timpul dvs.  Pe langa reprezentantele sexului frumos, si barbatii sunt bineveniti sa apeleze atat la manichiura clasica, cat si la cea permanenta.

Pregatirea corespunzatoare a unghiilor pentru o Manichiura perfecta permanenta:

1. Pregatirea unghiei

Primii pasi constau in: indepartarea cuticulei, indepartarea impuritatilor de pe suprafata unghiei.

Daca unghia naturala se exfoliaza - se pileste suprafata unghiei cu buffer-ul cu abrazivitate 240 sau mai mare.

Daca exfolierea este excesiva, se intrerupe procedura pana la refacerea unghiei, pentru a evita lezarea unghiei.

2. Aplicarea: intr-un strat cat mai subtire

Se agita inainte de deschidere ( baza, culoare, top).

Nu se aplica produsele ( baza, culoare, top) pana la cuticula.

Manichiura

3. Intretinerea pe parcursul procedurii

Unghia falsa contruita se usuca la lampa UV

Baza- 10 secunde

Culoare- 2 minute

Top- 2 minute

4. Mentinerea rezultatului la domiciliu

Se aplica zilnic uleiul de cuticula.


Procedurile cele mai cautate